Veilige mail in de zorg


E-mailen met medische gegevens moet veilig en zorgvuldig. Secumail zorgt dat al uw e-mails veilig bezorgd worden bij de juiste persoon. Hoe wij dat doen? Met gegarandeerde versleuteling tussen de mailservers. Een van de klanten van het eerste uur is de JA-Groep verzuimbeheer. Zij gebruiken Secumail voor het veilig versturen van alle e-mails, bijvoorbeeld naar zieke werknemers met daarin de oproep voor een bezoek aan de bedrijfsarts. De ontvanger hoeft niets te doen om de e-mail te kunnen lezen en de verzender heeft onomstotelijk bewijs dat de e-mail veilig is bezorgd.

Het gebruik van Secumail is voor de JA-Groep een onderdeel van de certificering als Arbodienst. Hierdoor is de privacy van hun klanten en hun medewerkers altijd gegarandeerd.

Veilig e-mailen zonder gedoe

De unieke technologie van Secumail zorgt dat de versleuteling volledig buiten het zicht van de gebruikers gebeurt. Hierdoor hoeft de verzender en de ontvanger niets extra’s te doen. Dus geen portaal, geen inlogcodes, geen plug-ins.

Geen datalekken

Medische gegevens moeten extra zorgvuldig worden verstuurd. Zorgverleners zijn verplicht om de privacy van hun patiënten te bewaken. De Autoriteit Persoonsgegevens controleert zorgaanbieders en neemt alle klachten over datalekken van burgers en patiënten in behandeling. Om te voorkomen dat er datalekken door de e-mail kunnen ontstaan, is het verstandig om geen gewone e-mails meer te sturen over en naar patiënten. Secumail zorgt dat alle e-mails veilig zijn, dus de medewerkers hoeven niet meer zelf te kiezen of ze wel of niet gebruik maken van veilige mail. Secumail is altijd veilig.

Secumail werkt op alle systemen

Omdat Secumail op de mailserver aansluit merk je niets van deze beveiliging in je e-mailtoepassing. Hierdoor kunnen wij met alle systemen gebruikt worden. Verder werken wij ook samen met specifieke zorgtoepassingen voor berichtenverkeer in de Zorg zoals Zivver, Zorgmail en E-zorg. De e-mails naar andere zorgverleners blijven dan als bericht binnen de afgeschermde omgeving en de Secumail e-mails gaan beveiligd naar patiënten en specialisten buiten de afgeschermde omgeving. Deze combinatie zorgt voor een waterdichte, door de wet goedgekeurde oplossing voor al uw e-mails. Secumail koppelt zonder problemen met uw huidige e-mailomgeving. Het is te gebruiken met alle mobiele devices. Heeft u vragen over de mogelijkheden tot koppelen met uw huidige omgeving? Bel ons gerust.

Wettelijk kader en Veldnormen

Het zal u niet ontgaan zijn dat er op dit moment veel te doen is over veilig communiceren in de zorg. Zo heeft het ministerie van VWS diverse projecten lopen waaronder MedMij en het opzetten van een NEN-norm voor veilige mail in de zorg. Secumail is bij beide projecten actief betrokken en onze specialisten leveren met hun expertise een actieve bijdrage aan deze projecten. Hierdoor helpen wij mee aan een veilige digitale wereld voor nu en in de toekomst.

Innovaties in de toekomst

Bij de NEN veldnorm 7516 "veilig e-mailen in de zorg" hoort ook een implementatiegids en een verklaring van alle partijen die de norm onderschrijven. Secumail is vanaf het begin betrokken bij de werkgroep die deze norm heeft opgesteld en heeft ook de intentieverklaring getekend afgelopen december (2018). Hiermee verklaren wij dat onze dienst conform de NEN veldnorm zal zijn en ook in de toekomst deze norm blijft volgen. Dus als er strengere eisen komen dan zal Secumail haar dienst waar nodig aanpassen zodat al onze klanten voor nu en in de toekomst altijd veilig kunnen e-mailen. Als u voor Secumail kiest zullen wij ervoor zorgen dat u geen problemen heeft met voldoen aan de normen die in het veld worden geëist.

Referenties klanten in de zorg

“Je merkt er eigenlijk helemaal niets van” JA-Groep

"Andere oplossingen hebben we overwogen. Secumail voldoet aan onze eisen en kon gemakkelijk worden geïmplementeerd in het huidige systeem". Driestroomhuis Enso

"Van de AVG wet mogen we niet meer zomaar e-mailen, met Secumail voldoen we aan de wet en kunnen we gemakkelijk communiceren met kinderartsen, scholen, ouders en huisartsen. Veilig en betrouwbaar."" Kinderfysiotherapiepraktijk Hoogendoorn

Wilt u meer weten over Secumail? Maak dan vandaag nog een afspraak of kijk op onze website.